Techmax tehnički pregled

Tehnicki pregled Beograd
TechMax

Tehnički pregled

/ 01

Jednostavno registrujte vozilo

Bez odlaska u mup

Tehnički pregled vozila podrazumeva merenje i kontrolu ispravnosti svih uređaja na vozilu od kojih zavisi ocena ispravnosti vozila.

Obratite pažnju na za tehnički pregled
Najčešći na tehničkom pregledu

Dokumentacija

Obavezno ponesite saobraćajnu dozvolu i ličnu kartu!

Čisto vozilo

Na tehnički pregled moraćete da dođete kao kod zubara – sa opranim vozilom.

Oštećenje

Vozilo  takođe ne sme biti udareno, niti previše trulo spolja.

Prepravke

Na spoljašnjosti vozila ne sme biti vidljiva prepravka, ručne izrade i sl. Najčešći primer za ovo je prepravka vozila iz teretnog u putničko. Takođe, promena broja sedišta, naknadno ugrađena kuka, ksenon svetla i sl.

Teret

Teretna vozila ne smeju biti opterećena, zato ih obavezno ispraznite pre dolaska.

Ručna kočnica

Ako vaša ručna kočnica može da drži auto u mestu i na najvećoj uzbrdici – onda je ispravna. Ako je neispravna, moraćete da je popravite i ponovo dođete na tehnički pregled.

Tablice

 Na vozilu morate imati obe registarske tablice.

Retrovizor

Spoljni retrovizor ne sme biti oštećen, ogledalo ne sme biti napuknuto. Za putnička vozila dovoljno je da samo levi retrovizor bude čitav, ali kod teretnih vozila oba spoljna retrovizora moraju ispunjavati ovaj uslov.

Gume

 Pneumatici na vozilima ne smeju imati vidljiva oštećenja (ispucalost usled stajanja, nedovoljna dubina šare na gumama koja je leti minimalno 1.6 mm, a zimi 4 mm i sl.). Takođe, na istoj osovini moraju biti gume istih dimenzija i iste vrste (zimske ili letnje).

Trap

 Trap treba proveravati na svakih 15.000-20.000 pređenih km, kao i posle svake intervencije na samom trapu ili prilikom zamene amortizera, krajeva spona, kugli i ostalih delova oslanjanja. Trap se može raštelovati i od siline udarca o ivičnjak ili veću rupu. Ako ste primetili da vaše vozilo vuče u stranu, da se vaše gume neravnomerno toše ili škripe prilikom skretanja čak i pri malim brzinama – vreme je za reglažu.

Reklame na vozilima

 Reklama nikako ne sme biti prelepljena preko stakla na bočnom i zadnjem delu vozila, a ako je reklama reflektujuća na njoj ne smeju biti istaknuti adresa firme, broj telefona, veb adresa i slično. U tom slučaju, dozvoljen je samo naziv firme.

Brisači

 Metlice brisača moraju biti prisutne kako na prednjem, tako i na zadnjem staklu.

Krovni nosač

Obavezno ga skinite, jer on ne sme biti prisutan prilikom tehničkog pregleda.

Kuka za vuču

Ako imate kuku, morate imati i atest, čak i kad je u pitanju vučni uređaj sa homologacijom i žigom proizvođača! Takođe, morate demontirati priključak (kuglu) kada je u pitanju rastavni uređaj za vuču. Prema Pravilniku o podeli motornih vozila, kada ne koristite rastavni vučni uređaj, odnosno kada ne vučete drugo vozilo, kugla na koju se kači priključno vozilo mora biti demontirana, kako na tehničkom pregledu, tako i u saobraćaju.

Kilometar sat

Displej na odometru mora biti čitljiv i bez oštećenja.

Farovi, svetla za maglu i stop-svetla

Farovi, svetla za maglu i stop-svetla takođe ne smeju biti napuknuta. Takođe, ako ste naknadno ugradili ksenon svetla, to se smatra prepravkom i zahteva atest na tehničkom pregledu.

Atest

Sva vozila koja su prepravljena iz teretnog u putničko moraju posedovati atest! Ovo je najčešći slučaj kod Fiat Punta i Fiat Seicenta.

Stakla

Ne smeju biti napuknuta. Takođe ne smeju biti ni zatamljena – osim ako imaju atest.

Identifikaciona pločica

Ova pločica ne sme biti izbledela niti oštećena. To je manja plastična ili metalna pločica na kojoj se nalaze osnovni podaci o vozilu, kao što su broj šasije, najveća dozvoljena masa i sl. i koja se uglavnom nalazi ispod haube, a ponekad i u kabini na desnom stubu. Ako je pločica oštećena, moraćete da idete kod ovlašćenog predstavnika po novu pločicu.

Broj motora ili šasije

Ako je broj motora ili šasije nečitljiv, tehnički pregled o tome mora odmah obavestiti MUP

Obavezna oprema u vozilu

Rezervni točak, trougao, reflektujući prsluk, uže ili poluga za vuču, komplet prve pomoći, evropski izveštaj, aparat za gašenje požara, zaštitna kaciga za mopede, motocikle, tricikle i četvorocikle i zimska oprema u periodu od 1. novembra do 1. aprila (zimske gume na svim točkovima i lanci na najmanje 2 pogonska točka).

Registracija automobila

Priprema vozila

Pripremite vozilo za tehnički pregled prema novim pravilima. Obavezno je zakazivanje tehničkog pregleda.

Registracija vozila techmax

Obavezno osiguranje

Kod nas možete kupiti polisu obaveznog osiguranja vozila. Plaćanje na rate čekovima ili platnim karticama Visa, Mastercard, Dina ili Amex.

TechMax Tehnicki Pregled

Šestomesečni pregled

Šestomesecni tehnički pregled koji je obavezan za autobuse, teretna vozila, priključna vozila, taxi vozila možete uraditi u našem centru bez čekanja.

Vozila

Tehnički pregled vršimo za sva vozila: mopede, motocikle, motokultivatore, putnička vozila, teretna vozila, priključna vozila, traktore, prikljucna vozila za traktore, radne mašine.